Във втората полуфинална среща Балкан не можа да повтори играта си от първия двубой и загуби от Рилски спортист със 72-77 (14-19, 19-22, 22-14, 17-22). Така резултатът от серията стана 1-1 победи и психологическото предимство вече е за тима от Самоков, който по регламент ще бъде домакин в следващите два мача.


Това, което каза Росен Барчовски след първата среща в събота - че втората ще бъде съвсем различна, се случи. Самоковци бяха внесли много корекции в играта си, главно в защита, което се оказа решаващо. Те играха по-добре в първите две части и на полувремето имаха аванс от 8 точки - 41-33.


Със силна трета част балканци изравниха 55-55 и в последните десет минути всичко започна отначало. Домакините продължиха настойчиво да търсят обрат и го постигнаха, повеждайки с 2 точки - 68-66, когато оставаха 3 минути и 15 секунди. С кош и фаул Иван Лилов отново изведе Балкан напред с 3 точки, но точно минута преди края Върнън Тейлър вкара тройка и изравни за 71-71. В решаващите моменти до сирената домакините не можаха да отбележат кош от игра и Рилски спортист спечели със 77-72.


Играчите на Балкан направиха цели 21 грешки, което е твърде много, срещу 12 на съперника. Именно тези грешки струваха загубата, тъй като домакините спечелиха борбата и имат по-добър процент стрелба. Гостите обаче имат 11 отнети топки срещу само 5 на Балкан.


 Педжа Стаменкович отбеляза най-много точки за Балкан - 17, но направи и 5 грешки. Иван Лилов е с 14 точки, 12 има Мартин Маринов, с 10 точки и 9 борби е Николай Върбанов, с по 9  са Острев и капитанът Павел Маринов, който обаче извърши най-много грешки - 7. Вукота Павич започна като титуляр, но в самото начало на мача започна да накуцва и не взе участие до края.


За победителите топреализатор с 19 точки е Тони Гуджино. По 15 вкараха Ракочевич и Тейлър, Бозов добави 14.


Третият мач между двата тима е на 14 май в Арена Самоков.