Росен Барчовски, Рилски спортист: Няма какво толкова да се каже след този двубой. Важното е, че успяхме да спечелим и нищо повече. Не e важно какво е станало досега в серията, ще съсредоточим усилията си върху това, което ще се случи в Самоков. Днес показахме по-добра игра в сравнение с първия мач. Балкан обаче е много сериозен отбор и няма да ни е никак лесно. Не може без спадове, но въпросът е да ги ограничим максимално”, коментира след успеха Росен Барчовски.


 Влада Вукойчич, Балкан: Има няколко причини да загубим. Мисля, че просто не бяхме излезли от миналия мач. Все още мислехме, че водим с 25 разлика, че сме в добър ритъм и противникът ни гони. Рилски обаче този път игра страхотно в първото полувреме, с много енергия и добра защита и мисля, че ни наказаха по точен начин за това наше отношение. За наш късмет разликата от 8 точки на полувремето не беше голяма и ние се поправихме и успяхме да направим мача отворен.


Друг проблем, който имахме е, че на загрявката останахме без Вукота Павич и тук имахме проблем в ротацията. Имаме трима високи - Павич, Върбанов и Милованович, а Вукота не можеше да играе и това съкрати ротацията ни. Въпреки всичко накрая мачът се реши от една защита и едно нападение, реши се от една топка.


Както Рилски придоби една инерция и голямо желание да вземе реванш след първия мач, така очаквам и ние да имаме още по-голямо желание и да бъдем отбор с по-голяма енергия в третия мач. Ситуацията с Павич е неизвестна и от това зависи много как ще ротираме играчите, как ще играем и как ще подходим тактически за тази среща.