Младата и красива министърка на равните възможности Мара Карфаня стана обект на многобройни иронични закачки и коментари в италианските медии напоследък заради погледа си, съобщава ProntoSofia.

Мнозина го определят като нещо средно между изумление, удивление и слисване. С този специфичен поглед Карфаня се появява по снимки и кадри в повечето медии, откакто е министър.

Коментаторите отбелязват, че сегашният поглед и фиксирани в празното пространство очи на Карфаня дават основание да се мисли, че тя осъзнава, че се намира не на правилното място в момента.

Преди да се впусне в политиката, където беше лансирана от Силвио Берлускони, Карфаня беше една от най-привлекателните шоузвезди по италианската телевизия. Тя омайваше мнозина със страстния си поглед и излъчване - за разлика от сега, когато мнозина я определят като уплашена и изненадана. Може би - заради факта, че се е озовала ненадейно от развлекателните телевизионни програми в парламента, коментират злъчно някои наблюдатели в медиите.

Отскоро в римския жаргон дори се появи и нов глагол - „карфанясвам“, или гледам с опулени очи. Той е един от най-популярните сега сред столичните младежи, които се поздравяват помежду си с типичния за Мара Карфаня поглед.