На 14 май се проведе заключителният етап на XVIII Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители. Тържествената церемония се състоя в Конгресната зала на столичния хотел „Родина“, където бяха наградени и удостоени със званието „Учител на годината“ изявени учители и директори от цялата страна. Сред тях е Димитринка Андреева – учител по физическо възпитание и спорт в прогимназиален етап на ОУ "Никола Й.Вапцаров".


Официални гости на събитието бяха: Бойко Борисов - министър- председател на Р България, Маргарита Попова - вицепрезидент на Р България, Пламен Димитров - президент на КНСБ, Йорданка Фандъкова- кмет на София, Милена Дамянова - председател на Комисията за образование и наука към 43-то Народно събрание, Полина Карастоянова - председател на Комисията по медии и култура към 43-то Народно събрание, Ваня Кастрева – зам.-министър на образованието и науката и други. Престижното събитие бе открито от председателя на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, съобщава пресцентърът на Регионален инспекторат по образование.


Началото на Националния конкурс „Учител на годината” е поставено на 21 май 1997 г. Идеята за неговото възникване е продиктувано от необходимостта да се стимулират учителите новатори, да се отдаде почит и уважение, признание на труда на учителите, претворили жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност. СБУ, като най-голямата професионална организация, не спира да осъществява своите политики за издигане авторитета на българския учител.