В продължение на една седмица - от 12 до 19 юли във Варна се проведе дванадесетото издание на Международната спартакиада на Съюза на Българските Учители. Представител на Ботевград в него бе преподавателката в ОУ "Н. Й. Вапцаров" Димитринка Андреева. Тя бе  част от сборния отбор на София област, в който бяха още Иванка Николова от ОПУ "Неофит Рилски" Самоков и Ралица Ботева от СОУ "Христо Ясенов" Етрополе.
В Спартакиадата взеха участие учители от Румъния, Полша, Украйна, Таджикистан и Македония. Българските отбори бяха от София област, София град, Русе, Варна, Пловдив, Шумен, Търговище, Плевен, Козлодуй, Враца, Велико Търново, Ямбол, Чирпан, Бургас, Силистра, Берковица, Благоевград, Габрово, Добрич, Кърджали, Сливен и Стара Загора. Отборите бяха 25, като над 500 преподаватели премериха уменията си в 10 вида спорт.
Преподавателките от София област  се състезаваха в игрите петанк - отборно и дартс - индивидуално. Те се представиха успешно, като заеха съответно 10-то и 11-то място от 22 отбора във всяка от дисциплините. В индивидуалната надпревара по дартс Иванка Николова се класира на 4-то място от 24 състезатели.