Филип Киркоров смята да разпродаде домовете си по родното Черноморие и да инвестира в имоти на Френската Ривиера. Руският певец от българо-арменски произход смятал да остави само 3-4 апартамента в България и да се раздели с останалите, тъй като вече му идвали в повече, гласи най-новата светска клюка.

Роденият във Варна Киркоров пръв от звездите на руския шоубизнес вложи парите си в родината преди десетилетие, пише „Всеки ден". Чрез регистрирана в България фирма „Филип Киркоров инвестмънт", управлявана от чичо му Гирагос Крикорян, певецът закупи на кило 14 луксозни апартамента в тузарския комплекс край Равда „Емералд Ризорт", който се намира на брега на морето. Киркоров развива успешен бизнес като ги дава под наем на богати руснаци или пък кани в тях свои колеги от шоубизнеса - певци, актьори, писатели, режисьори, журналисти, художници. Филип е собственик и на няколко стаи в луксозния комплекс „Порт Палас" между родната му Варна и Златни пясъци. На певеца се приписват и още баровски имота край морската ни столица.

Според източници на „Всеки ден" причината Филип да иска да изнесе част от бизнеса си с имоти извън България бе, че той стана жертва на голяма измама и едва не изгуби скъпите си домове. Все пак той се стърпя и не избълва огън и жупел срещу родината си, въпреки че негови съдружници българи го пуснаха по пързалката.

Скандалът избухна през 2010 г., когато стана ясно, че жилищата на певеца в околностите на морската столица са продадени без негово знание. В крайна сметка 5 години затвор получи единият от двамата подсъдими за измамническа схема - Пламен Маджуров. Той бе осъден за съставяне на документ с невярно съдържание и е получил без правно основание два апартамента на руската мегазвезда в комплекс „Порт Палас" в курорта „Св. Св. Константин и Елена". Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата е над 1,8 млн. лева.

Сметките показват, че при продажба на десетина скъпи апартамента Киркоров би получил най-малко 8 милиона лева, което се равнява на близо 4 милиона евро. Той ще инвестира парите в къща на Лазурния бряг. Справка в сайтове за имоти показва, че цената на супер луксозни, обзаведени апартаменти в района варира от 600 хиляди до 3 милиона евро. Къща в Кан може да се купи за цена от 1,5 милиона евро. Разбира се вили се предлагат и за по 25 милиона. Каквото и да е цената обаче на избрания от Киркоров имот тя надали ще затрудни руската мега звезда.

От 20 апартамента в България певецът запазва само 3 за себе си, инвестира на Лазурния бряг