Повече от 120 членове на земеделската кооперация „Трудовец” днес провеждат извънредно общо събрание. Почти два часа продължи регистрацията на членове, като скандалите започнаха още от сутринта. Оказа се, че има два списъка на член-кооператорите: единият на председателя на кооперацията Иво Каменов , другият на Контролния съвет.
Събранието се провежда в големия салон на читалището. Повече от час и половина продължи избора на председател и протоколчик на събранието. Междувременно стана ясно, че събранието е обявено с две публични обяви, всяка с различен дневен ред. Горещ спор се разрази и по повод въпроса имат ли право да гласуват лицата, които са упълномощени да представляват член-кооператори. Присъстващите представители на националния съвет на земеделските кооперации  напуснаха събранието, като преди това бяха обвинени от присъстващите, че с тълкуванията си по казуса те заемат страната на сегашния председател Иво Каменов.
„Изберете нов председател и нов управителен съвет, с този състав на управление кооперацията не може да работи” – призова Иво Каменов. Както вече сме информирали, членове на контролния съвет на кооперацията внесоха жалба до прокуратурата срещу председателя и го обвиниха в злоупотреби, фалшифициране на документи и закононарушения.