Целият баскетболен тим на Балкан ще отпразнува спечелените сребърни медали в столицата на Сърбия Белград. Това ще стане на 28 юни, когато играчи, треньори и ръководство ще присъстват и на очакваното с огромен интерес баскетболно шоу в 20-хилядната Комбанк Арена по случай 20-годишния юбилей на една от най-авторитетните баскетболни мениджърски агенции в Европа и света - Беобаскет. 


Инициатор на идеята за нетрадиционното отбелязване на вицешампионската титла е един от основните спонсори на Балкан - управителя на фирма ЛЕКС Груп Цветан Луканов. Именно той ще обезпечи присъствието на балканци в Комбанк Арена и на коктейла, който ще последва  спектакъла. Както е известно, в края на миналата година фирма ЛЕКС Груп стана спонсор и на един от най-перспективните отбори във Висшата сръбска лига - Мега Лекс, който наскоро гостува в Ботевград за приятелски мач с Балкан. Това спонсорство стана възможно с решаващото съдействие на шефа на агенция Беобаскет, един от най-авторитетните баскетболни мениджъри - Мишко Ражнятович. 


Идеята за отбелязването на 20-годишния юбилей на създадената през 1995 година и ръководена и досега от него агенция Беобасет е на самия Мишко Ражнятович. Първоначалният  замисъл на завършилия право бивш баскетболист е бил да се отбележи скромно с мач между два тима в белградския парк Шумице. Постепенно обаче от първоначалната идея не останало почти нищо и тя се разраснала до проект, достоен за завиждане.


"Бързо разбрах, че не е възможно да бъдат съставени само два отбора от членове на нашата агенция - казва самият Мишко Ражнятович. - Затова решихме отборите да бъдат три, във всеки от тях ще бъдат поканени по 16 играчи от целия свят, разделени на географски принцип. И този спектакъл ще бъде в Комбанк Арена". 


Василис Спанулис, Кайл Хайнс, Томас Ертел, Мирза Телетович, Никола Пекович, Перо Антич, Жофри Ловерн, Дарио Шарич, Бобан Мариянович - тези и още много други звезди ще могат да бъдат наблюдавани от присъстващите в Комбанк Арена, както и от зрителите на седем телевизии, сред които и Спорт Клуб. 


В тези три отбора е събран каймакът на баскетболния елит от Сърбия, Европа и света. Те ще играят помежду си по две части от десет минути. Първият тим е наречен Team Idea. Той ще се води от Душан  Ивкович и в него са: Василие Мичич и Душко Саванович (Байерн), Неманя Недович и Владимир Лучич (Валенсия), Неманя Дангубич и Бобан Мариянович (Ц. звезда), Драган Милосавлевич и Миленко Тепич (Партизан), Марко Кешел и Никола Йокич (Мега Лекс), Новица Величкович (Трабзон), Ненад Кръстич (Анадолу Ефес), Стефан Йеловац и Рашко Катич (Сарагоса), Тадия Драгичевич (Страсбург), Владимир Мицов (Галатасарай)


Вторият е Team Kaplankaya с треньор Деян Радонич. В него са: Оливър Лафайет (Олимпиакос), Алекс Ренфро (Алба Берлин), Никола Иванович (Будучност), Войдан Стояновски (Андора, Испания), Мирза Телетович (Бруклин Нетс), Перо Антич (Атланта Хоукс), Никола Пекович (Минесота), Лука Бабич (Цедевита), Нихат Джедович (Байерн), Емир Прелджич (Фенербахче Юлкер), Едо Мурич (Партизан), Дарио Шарич (Анадолу Ефес), Боян Дублевич (Валенсия), Леон Радошевич (Алба Берлин), Милко Биелица (Анадолу Ефес), Владимир Голубович (Уникаха).


Третият отбор се казва Team Mozzart на името на една от фирмите от спонсорския пул на събитието и ще бъде воден от Октай Махмути. В него са играчите: Лео Вестерман (Лимож), Тома Ертел (Анадолу Ефес), Боби Диксън (Каршиака), Чарлз Дженкингс (Ц. звезда), Василис Спанулис (Олимпиакос), Джеди Осман (Анадолу Ефес), Брайс Тайлър (Алба Берлин), Алекс Мумбру (Билбао), Али Траоре (Страсбург), Джъстин Долман (Барселона), Кайл Хайнс (ЦСКА Москва), Дамиен Кулиг (Туров, Полша), Жофри Ловерн (Денвър Нъгетс), Джамел Маклийн (Алба Берлин), Брайън Дънстън (Олимпиакос), Вячеслав Кравцов (Фошан, Китай).


.