Във втория си мач от турнето в Белград, игран тази вечер в спортния център Визура в Белград, Балкан спечели убедително срещу китайския Цингдао Дабъл Стар Ийгълс с 99-72 (30-17, 25-15, 19-18, 25-22). Както се вижда от развитието на срещата по части, зелените са имали пълно превъзходство през цялото време.


Брандън Фортънбъри отбеляза 21 точки, има и 7 борби и 4 асистенции. Душан Цветкович реализира 18, силен мач изигра и Николай Маринов,  завършил с 15 точки.


Що се отнася до информацията за вчерашната победа на Балкан над сръбския Беовук, бе допусната нелепа грешка на автора на съобщението. Всъщност капитанът Мартин Маринов е отбелязал 26 точки с 8 тройки от 12 опита, вместо 12 точки, както погрешно бе написано. За което смирено молим за извинение.


 Китайският тим е трети от миналогодишния шампионат на Висшата лига на Китай (CBA). Освен с това постижение, клубът от града на североизточното крайбрежие на Китай Цингдао е известен най-вече с това, че преди два сезона в него игра една от големите бивши звезди на NBA Трейси Макгрейди. Според информациите, той е прибрал за този период сумата от 1 милион щатски долара.


Другото интересно за този китайски клуб е, че водешият треньор в школата за подрастващи е познатият и в Ботевград сръбски специалист Миле Протич. И турнето в Сърбия на тима от Китай е благодарение както на него, така и на един от помощниците на мъжкия отбор, който също е сърбин.