Поредните си отличия от републикански шампионат спечелиха акробатките на Балкан. Това стана в края на миналата седмица в Бургас на държавното първенство за две възрасти -за  най-малките, от 6 до 8 години, и при старшата възраст.


Трите ни момичета при най-малките - Виктория Георгиева, София Маринова и Светлана Хачатрян, станаха отборни шампиони на България при най-малките в конкуренция с още 9 отбора от цялата страна. Освен купата за първото място, Виктория Георгиева спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара, София Маринова бе на няколко стотни от бронза и остана четвърта. Двете току-що завършиха първи клас, а  на девето място и с принос за отборното злато е Светлана Хачатрян, която все още не е тръгнала на училище.


Треньорка на трите ни малки момичета е многократната шампионка на България и участничка в националния отбор Биляна Лалинска. Тя работи с децата в школата ни по акробатика само от около година, но вече успява успешно да предаде безценния си опит на малките ни акробатки и като състезателка, и като възпитаничка на Добринка Николова.


Тотално превъзходство при старшата възраст над своите конкурентки демонстрира женската ни тройка, подготвяна от Добринка Николова. Весилена Рабохчийска, Гая Диланова и Цветелина Данчева спечелиха и трите златни медала - на темпо,  на баланс  и в многобоя, като оставиха вторите в класирането на цели 3 точки след себе си. С играта си те затвърдиха отличното си представяне в турнира за Световната купа във Варна.


На акробатките на Балкан остава още едно състезание. То е за младша възраст и ще бъде в края на юни в Сливен. Там нашите ще участват с три акробатични вида.