Акробатките на Балкан за поредна година направиха отличен завършек на състезателния сезон. На държавния шампионат за четири възрасти, който се проведе от петък до неделя в Сливен, и трите вида, подготвени от Добринка Николова, заеха предни позиции в класирането.


Двете ни тройки бяха безапелационни и станаха шампиони на България, като спечелиха по 3 златни медала. Това са Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска  от 11 до 16 години, и Василена Рабохчийска, Гая Диланова и Цветелина Данчева  от 13 до 18 г. С два сребърни медала е двойката Елена Босилкова/ Тереза Алексиева.


Днес в залата по акробатика отсъстваха две от момичетата от малката ни тройка - Стейси и Габриела, които са на почивка със своите семейства. От тази тройка бе останала само Дария, която ще отиде на море малко по-късно.


Треньорката Добринка Николова изрази удовлетворението си от отличната организация на държавния шампионат. Домакините от Сливен наградиха тройката ни от 11 до 16 години, както и  треньорката им, за изключително успешното представяне на световното първенство. По същия начин бе почетена и смесената ни двойка, която ще представя България в първите младежки олимпийски игри, в които е включена спортната акробатика,  през септември в Аржентина.