Равносметката на ботевградския клуб по спортна акробатика от завършилия вчера в Благоевград държавен шампионат е три шампионски титли, един сребърен медал и отборно едно второ и едно трето място. Днес акробатките ни се събраха в залата в Ботевград и се отблагодариха с цветя и бонбони на своите треньорки Добринка Николова и Биляна Лалинска.


Едната шампионска титла за Ботевград  в четиридневната надпревара в зала Скаптопара спечели във възрастовата група от 11 до 16 години тройката Елена Босилкова, Тереза Алексиева и Стефани Цанова. Трите момичета бяха безапелационни и спечелиха златните медали и в трите комбинации.


Шампионки на България станаха и Василена Рабохчийска, Гая Диланова и Цветелина Данчева. Те за първа година се състезават в групата от 12 до 18 години. В първото си изпълнение на баланс допуснаха грешка и останаха с бронзовия медал. В останалите две обаче бяха категорични, въпреки че в едно от изпълненията им музиката спря. Взеха златото на темпо и в смесеното съчетание и станаха първи в многобоя.


В събота бяха индивидуалните състезания при най-малките. За първи път Ботевград се представя във възрастта от 6 до 8 години, като половината от малките акробатки са в детската градина, а останалите са първи клас. Те взеха купата за третото място в отборното класиране. При малко по-големите - от 9 до 11 години, акробатките на Балкан станаха втори отборно.


Вчера - неделя, последния ден на шампионата, бе състезанието по групова акробатика при най-малките. Изключително силно се представи тройката ни в състав Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска. Тя стана убедително шампион на България във възрастта 7-13 години. Много добре играха и момичетата от двойката Ева Борисова и Станислава Симеонова, които в конкуренция с още 11 двойки от цялата страна в групата от 6 до 12 години спечелиха сребърните медали.