След като завършиха първенствата за подрастващи във всички възрасти в двете направления - мъжкото и женското, стана известно и крайното класиране по клубове. Прави впечатление, че през изминалия сезон за първи път женското направление в БК Балкан е по-напред в класирането от мъжкото.


Подрастващите формации на БК Балкан в мъжкото направление - момчета до 12 години, момчета до 14 години, кадети и юноши, са на девето място в крайното подреждане. Докато отборите на клуба в женското направление сумарно заемат осмо място.


При мъжката част за първи път в последните десетилетия Балкан не можа да спечели медал. Най-предните позиции са пето място за юношите с треньор Михаил Михайлов, които миналата година станаха шампиони, и пето място за момчетата до 12 години с треньор Виктория Маринова. Кадетите с треньор Стефка Славова заеха 11-то място на финалния турнир от 12 участващи отбора. А момчетата на Балкан до 14 години, които също като кадетите бяха занемарени доста преди този сезон, не можаха да се класират за финалите. Дори и назначеният в началото на сезона добър треньор, какъвто е Виктория Маринова, просто нямаше как да поправи пропуските на предшествениците си в последните години.


В женската част с шести места на финалните турнири за кадетките и девойките на Балкан до 19 години, и на двата отбора треньор бе Михаил Михайлов. Момичетата до 12 години с треньор Яна Чакалска завдършиха на десето място, а 14-годишните момичета не се класираха за финалите.


В женското направление с най-добри показатели е Левски, втори е Черно море Одесос, трети е Септември 97, на четвърто място е Шампион 2006, на пето - Рилски спортист, шести е Монтана, седми - Асеновец 2005.


В мъжкото направление първи е БУБА баскетбол, втори е друг столичен клуб - Шампион 2006. На трето място е Черно море, четвърти е Доростол Силистра, пети - клубът от Правец Академик София, на шесто и седмо място са Тунджа Ямбол и Левски, осми е Делфин Бургас, а десети - след Балкан, е Рилски спортист.