Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова относно мерки, взети от МВР, срещу установените адресни регистрации в нарушение на закона.


Делчев иска информация относно извършените проверки от страна на МВР за незаконни адресни регистрации и резултатите от тях, както и дали има съставени актове. Бъчварова ще трябва да отговори има ли констатирани нарушения, които са довели до заличаването на регистрации.


Според думите на Делчев данните, които е получил от МРРБ в отговор на въпроса си на 12 юни, са показателни, че има подготовка за служебна победа на местните избори. Делчев каза, че е получил сигнали от граждани за регистрирани по настоящ адрес хора на места, където къщите липсват или е очевидно, че са непригодни за живеене.


Според Делчев липсват официални данни за направени провери и дали има наказани лица за извършени незаконни адресни регистрации. Тази информация трябва да бъде публична и обществото да бъде информирано за действията на институциите, коментира народният представител.