Народният представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, избран от София област, Димитър Делчев зададе въпрос в рамките на парламентарния контрол към вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова относно полицейските проверки и разследванията срещу бившия кмет на Ботевград.
Делчев пита какъв е резултатът от образуваните проверки на Икономическа полиция за съмнителните сделки с обществено имущество в Община Ботевград при управлението на Георги Георгиев и за проверките от ОДМВР София и ГД „Национална полиция”.
Депутатът пояснява, че при срещи в района на Ботевград е информиран, че общински съветници и общественици от гр. Ботевград са изпратили отворено писмо до премиера в оставка г-н Бойко Борисов и до главния прокурор г-н Сотир Цацаров, в което изразяват очакването на жителите на общината за установяване на истината и понасяне на наказателна отговорност за допуснатите закононарушения от виновните лица.
Според думите му жители на Ботевград са изразили опасенията си от забавяне на проверките и политически чадър над Георги Георгиев. Липсата на информираност в обществото води иманно до подобни опасения, затова г-жа Бъчварова трябва да отговори на поставените въпроси и жителите на Ботевград да бъдат информирани за действията на органите на реда.