От 3 дни, 10 август т.г., рентгеновото отделение при МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” в гр. Етрополе  разполага с нова апаратура за цифровизиране на образа.
Апаратът CR 385 на фирма „АКВА” е закупен със средства от Община Етрополе.  
Касетата със специално фолио се вкарва в новата апаратура и образът се поема от компютър, който го прехвърля на диск. След това могат да се правят копия на друг диск, на хартия и на филм.
Диска с готовата „снимка” се дава на клиента след около десетина минути. При необходимост се извършва допълнително разчитането на образа.
Вече не се чака с часове довчерашните филми да бъдат обработени в тъмната лаборатория и след изсушаването им да се предоставят на клиентите. 
При разговора ми със старши рентгеновия лаборант Павел Кочанов  и лаборантката Снежана Георгиева двамата не скриха задоволството си от новата придобивка.
Ето какво споделиха за читателите на сайта: „Образът вече е по-качествен и може да се извърши всякаква визуална корекция. Най-важното, че целият процес е вече по-икономичен откъм материали. Няма ги познатите филми, химикалите за обработка, сушилнята и т.н. Няма я и неприятната остра миризма.
Преди този апарат имахме друг, който работеше по-добре от някогашното ръчно обработване на филмите. С този, който имаме в момента,  работата е много по-лека, по-приятна и много по-качествена. И по-бърза за клиентите. Те вече няма да чакат с часове за филмите.”
Отделението разполага и с друга съвременна апаратура: нов рентген – графично-скопичен апарат; скенер; за панорамни зъбни снимки; ортопатномографичен апарат. Надяват се един ден да има и такъв за ядрено-магнитен резонанс.