Александър Везенков ще облече екип с номер 14 в Барселона. Това разкри баскетболистът пред камерата на ТВ+. Казва “да “на Барселона само след няколко часа размисъл, макар че твърди ,че изборът не е бил лесен. Освен това Везенков призова за обединение в националния отбор, за да може тимът ни да се класира за следващото Европейско първенство.

“Този номер ми донесе много успех през изминалата година, от малък играя с него и реших да го запазя.”

В Барселона Везенков очаква да се сприятели много бързо със съотборниците си.” Винаги ставам като едно със съотборниците си.В отбора ще бъде Стратос Перпероглу, който ще ми помогне много ,защото говорим един и същи език. Ние се познаваме бегло,играли сме един срещу друг, имаме и общ мениджър, така че съм сигурен ,че ще станем много добри приятели.”

“Трябва задължително да науча испански език, защото треньорът ще говори на него. Учил съм го за кратко преди няколко години, така че сега просто ще продължа.”

“Солун за мен не е просто град, там се чувствах у дома си. Приличат си много с Барселона, климатът е подобен, но като имаш добри съотборници и отбор, който те приема е много лесно да се адаптираш където и да е.”

“Другият отбор, който прояви по-сериозен интерес беше ЦСКА (Москва) . Имаше запитване и от два турски отбора, но единствено Барселона отправи предложение с числа и всичко нужно.

”На 16 получих предложение да стана част от гръцкия национален отбор. На 18 повторно, но с баща ми решихме, че след като родителите ми са българи и той е играл за националния отбор на България, няма как да стане. Аз съм роден и отраснaл в Кипър и Гърция, там са приятелите ми, но България е страната на моите родители, значи е и моята страна. Искрено се надявам един ден и близнаците Иванови да се върнат в националния отбор. Всички да се обединим, защото тяхната роля е много важна. Ако ни липсва един добър състезател вярвайте ми, че няма как да се случи. Трябва всички да сме заедно, обединени и мисля ,че може да успеем в близкото бъдеще. Аз съм готов да поема всякакви ангажименти, за да успеем да се класираме за Европейско първенство. Учили са ме, че ако не си като едно няма как да успееш. Трябва и нашият национален отбор да бъде така без конфликти, без интриги, всички заедно. Да се вземе един класен чужденец, да се върнат всички и да се започва да се работи зверски ,за да успеем", завършва младокът.