Снощи стотици хиляди зрители на бТВ видяха впечатляващото представяне на Любомира Вушева на Националната селекция за Детската Евровизия 2015. Отзивите на председателя на журито Слави Трифонов след нейното изпълнение на песента Устрем на голямата наша певица Маргарита Хранова също бяха много ласкави и позитивни.


Самото участие в кастинга на Любомира бе на 25 юли, а три дни по-късно тя навърши 14 години. Само десетина дни след това тя получи поредния си приз от международен конкурс. Талантливата ботевградчанка спечели втора награда в чешката столица Прага на фестивала "Златен дъжд" в категорията за млади попизпълнители от 14 до 17 години. Той се проведе от 3 до 7 август с участието на млади изпълнители от осем държави. В Прага подготвяната от музикалния педагог Виолета Цолова млада певица се представи с песните Mother и Моята птица.


А преди националния кастинг за Детската Евровизия - в края на юни, Любомира Вушева също спечели втора награда. Това стана на детския арт фестивал Трикси, който от няколко години се провежда в курорта Албена.


От тази есен Любомира Вушева избра да продължи образованието си в ботевградската ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров". Тя е в паралелка с изучаване на немски и английски език.