Водещата регионална електронна медия Botevgrad.com спира възможността за анонимно публикуване на коментари към новините в сайта. Причината за това е все по-ясно изразената напоследък негативна тенденция на целенасочено и злоумишлено очерняне и недопустимо навлизане в личното пространство на хората, засегнати пряко или косвено в статиите на сайта, което е фрапираща злоупотреба с предоставената възможност за свободно и анонимно споделяне на мнение под всяка една публикувана информация.


Въпреки призивите на Botevgrad.com да се спазва добрият тон и да не се използват обидни и нецензурни изрази, и въпреки въведената практика за цензуриране на обидни и нецензурни коментари, тези действия на практика не доведоха до желания положителен ефект и не направиха форума под статиите място за коректно и аргументирано споделяне на мисли и мнения.


В тази връзка екипът на сайта реши да предоставя възможност за публикуване на коментари само на регистрирани потребители, както и на потребители на социалната мрежа facebook. Потребители, които системно и грубо нарушават етичните правила и норми на общуване, ще бъдат ограничавани да публикуват мнения.


Надяваме се, че премахването на анонимните коментари отново ще превърне Botevgrad.com в полезно и предпочитано място за свободно, но и добронамерено общуване и споделяне на информация.