Балкан привлече още един сръбски баскетболист. Това е Марко Бръкич, който е висок 206 см и играе на позиции 4 и 5.


Роденият през 1982 година сърбин има солидна кариера, с многогодишно участие в отбори от Адриатическата лига. Последния сезон игра за унгарския Солнок, който стана шампион и носител на Купата на Унгария и завърши на седмо място в АБА лигата. Преди това е бил основен играч в други два участници в Адриатическата лига - Раднички Крагуевац и Игокеа.


Марко Бръкич има и три сезона във висшата лига на Полша. През 2007 година е в състава на Полпак, следващата година играе за Анвил Влоцлавек, а през сезона 2010/2011 бе част от Туров Згожелец. Два пъти е бил включван в Мача на звездите на полската лига - през 2009 и 2011.


Роденият в Белград Бръкич започва професионалната си кариера в сръбския Хемофарм, къмето играе в продължение на три сезона. След това преминала през Слога Кралево и ОКК Београд, а през 2006 година отива в Игокеа, с който става шампион и носител на купата на Босна и Херцеговина.


Марко Бръкич пристигна в Ботевград преди два дни и вече се включи в подготовката на отбора. Очаква се да вземе участие и в контролата с Берое, която ще бъде в петък от 18 ч. в старата зала Балкан.