БСП Ботевград откри предизборната си кампания официално тази вечер в хотела в центъра на града.  Председателят на местната структура на партията д-р Веселка Златева поздрави присъстващите членове и симпатизанти на БСП.  „Кампанията, която се задава, ще бъде много напрегната, ожесточена, но ние членовете и симпатизантите на БСП ще водим лоялна кампания, насочена към хората, каза тя при откриването. –Претендираме, че нашите кандидати са едни от най-достойните, познаваеми и доказали се в обществото. Кандидатите ни за съветници имат своето място и са познати личности в общината. Време е да се управлява законно и справедливо. Затова ние ще искаме доверието и подкрепата на хората, за да победим в изборите на 25 октомври. Време е да сложим край на това дванадесет годишно управление в Община Ботевград. Време е да се управлява законно и справедливо ”, каза още председателят на БСП Ботевград.


Веселка Златева представи кандидатите за кметове на населените места в Община Ботевград. Това са Христо Якимов – кандидат за кмет на Ботевград, Пенка Стефанова – кандидат за кмет на село Врачеш, Тодорка Петкова – кандидат за кмет на село Гурково, Пешо Младенов – кандидат за кмет на Литаково, Цветан Ботев – кандидат за кмет на Трудовец, Антоанета Стаматова – кандидат за кмет на село Радотина.
Веселка Златева обяви и кандидатите за общински съветници, след което даде думата на Христо Якимов.  „Общината има достатъчно средства и ресурси, за да се развива по-добър начин, стига те да бъдат насочени в интерес на хората. Такова е и мотото на националната кампания на БСП, а именно – за хората справедливост и солидарност. Ако успеем да реализираме нашите цели – да убедим пората да гласуват за нас, можем да променим управлението на общината”, каза кандидатът на БСП за кмет на Ботевград.


Ето и листата с кандидатите на БСП за общински съветници в Ботевград:
1.Веселка Иванова Георгиева
2.Христо Петков Якимов
3.Марияна Младенова Горгачева
4.Коцо Василев Коцев
5.Цветан Ботев Цанов
6.Ваня Стефанова Микова
7.Пешо Младенов Петков
8.Цветелин Николов Цветков
9.Пенка Стоянова Стефанова
10.Николина Иванова Цолова
11.Антоанета Любенова Стаматова
12.Светозар Илиев Найденов
13.Анета Георгиева Димитрова
14.Виктор Магдалинов Недков
15.Галя Иванова Дикова- Иванова
16.Цветанка Петрова Бенчева
17.Иван Райчинов Иванов
18.Тодорка Петкова Драганова
19.Рачо Павлов Генчев
20.Диана Василева Цекова
21.Стефан Георгиев Стаменов
22.Николай Кирилов Вутов
23.Илияна Микова Минковска
24.Тодоринка Цолова Йотова
25.Илия Петров Петков
26.Георги Петров Иванов
БСП ще бъде под номер 17 в бюлетината за местния вот.


Следващата предизборна проява на БСП в Ботевград ще състои на 5 октомври от 18 часа в центъра на Ботевград, обяви д-р Златева.