„Ботевград има славата на феодализиран град, в който разпределението на обществените поръчки, сделките и другите машинации на местната власт са станали патент, в който политическото номадство се е превърнало в марка”, каза председателят на БСП Михаил Миков при откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП – лява България” в София област. Събитието се състоя снощи на площад „Саранск” в Ботевград. Сред гостите бяха още народните представители Корнелия Нинова и Радослав Стойчев, Светлана Шаренкова – председател на форум „България-Русия”, 22-ма кандидати на Коалиция „БСП – лява България” за кметове на общини в София област и техни симпатизанти.

След концерта с участието на популярни български изпълнители и млади таланти, депутатът Корнелия Нинова представи 22-мата кандидати за кметове. „Горда съм да застана тук редом с тях, защото са умни, подготвени и почтени мъже и жени”, изтъкна тя.

От трибуната бе отправен поздрав към Цветан Коцев – зам.-председател на областната структура на БСП, по повод неговия рожден ден.

Последва изказване на Христо Якимов. Той обяви листата с кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметовете на селата в Община Ботевград. Якимов благодари на съпартийците си от Община  Ботевград и ръководството на БСП за това, че са му гласували доверие, като са издигнали кандидатурата му за кмет на Ботевград..

Христо Якимов продължи с кратко представяне на своите виждания за развитие на общината. „Дванайсет години бяхме свидетели на управление, което беше насочено само в интерес на един човек и хората, които бяха около него. Желаем това да бъде променено. Искаме да направим промяна в нашия град, искаме управлението да бъде прозрачно, решенията да се вземат от по-широк кръг хора, а не еднолично. Средствата, които постъпват в общината, да бъдат харчени след един задълбочен анализ, преценка, обсъждане.”, каза кандидатът за кмет. От трибуната той обяви някои от задачите, които си поставя за изпълнение, ако бъде избран за кмет на Ботевград: развитието на инфраструктурата в общината, разработка на проект за подмяна на водопровода и поетапната му реализация, възстановяване работата на общинските фирми, подобряване на условията за образование и извънкласни дейности, спорт и култура, разширяване на кръга от социални придобивки за нуждаещи се жители на общината.

Христо Якимов призова хората да гласуват на 25 октомври. „Местните избори определят качеството на живот в общината. Нека всеки подходи с разум и гласува за промяната, за да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца!”, каза кандидатът за кмет на Ботевград.

Коалиция „БСП – лява България” е под № 17 в интегралната бюлетина за вота в Община Ботевград.