В приятна атмосфера, ползотворен и откровен разговор премина срещата на кандидата за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов и съветниците от листата на Гражданско движение за Ботевградски обществен просперитет с жители на село Трудовец. Тя се проведе вчера в салона на читалище „Никола Ракитин”. Иван Гавалюгов благодари на присъстващите за това, че отделили време да чуят идеите му за развитие на общината.


„Ние искаме не просто да чуем Вашите проблеми, а да направим така, че да се случат нещата по начина, по който Вие ги искате. Защото, в крайна сметка, Вие и ние сме данъкоплатците в общината и имаме право да изискваме как да се изразходват средствата, които ние внасяме като данъци, т.е. нашата дума да е основната, нашата воля да е водещата, а не визията на един или друг, независимо кой, как да се разпределят средствата и за какво да се харчат”, каза Иван Гавалюгов в началото на срещата. Той представи акцентите в програмата си за управление на Ботевград. В хода на срещата бяха дискутирани най-наболелите проблеми в селото – лошото водоподаване, качеството на питейната вода, асфалтирането на улици, без да се извърши подмяна на водопровода, необходимостта от почистване и укрепване на коритото на река Касица, неправомерното изсичане на горите. Хората заявиха, че искат всичко това да се промени. Те поставиха и други въпроси, касаещи селото – изграждането на велоалея между Ботевград и Трудовец и футболно игрище. В отговор Иван Гавалюгов обяви, че идеята му е велоалея да свързва Трудовец, Ботевград и Врачеш. А що се отнася до футболно игрище – такова ще има във всяко населено място, каза кандидатът за кмет.


Тема на разговар бе и състоянието на общинските дружества. „Ако с наша помощ влезете в управлението на общината, трябва да обърнете внимание на общинските дружества, на болницата Защото в момента те не обслужват гражданите, а лични персони. Аз лично изживях трагедия, докато ме включиха към газта. Може би причината е, че не съм гласувал за някого, нямам представа”, сподели мъж, присъстващ на срещата. Той призова кандидатите за общински съветници от листата на ГДБОП да направят живота в града и селата на общината по-добър и по-спокоен, за да се върнат младите хора, които в момента работят в други градове на страната и в чужбина.


„Чета и препрочитам абревиатурата Ви, много ми харесва! Обществен просперитет – това значи много. Моята идея е, че ако средствата на тази държава, просто не се пилеят, ще има просперитет. Какво имам предвид – не могат да се асфалтират улици с 3-сантиметров асфалт, без да се спазва технологията на полагане на този асфалт. Той се полага върху стари тръби, къде е логиката. Колко средства се похарчиха, а в Трудовец е дупка до дупка. Защото непрекъснато има аварии и непрекъснато се копае. Въпросът с водоснабдяването е приоритетен. Читалището в селото също се руши. То беше опасано с лента с надпис: „Внимание – падащи предмети!”. Причината е, че пада мазилката. Да не говорим, че покривът беше само помазан и продължава да тече. Това са два основни момента. И ми харесват фотосите, които показвате. Такава е действителността в Трудовец. Бъдещият кмет на Ботевград трябва да помисли сериозно как ще се разпределят средствата и как ще се работи за благоустрояването на всяко населено място. Това е много важно!”, каза жителка на Трудовец.


Иван Гавалюгов отправи реплика, с която всички в залата се съгласиха. „Не бъдещият кмет, а бъдещият Общински съвет. Той трябва да разпределя средствата. Това е моделът на управление, който искаме да наложим. Общинският кмет е слуга, селският кмет също, не в онзи негативен смисъл от приказките. Той трябва да слуша, да преглътне егото си и да работи за хората, а ако иска да е голям началник - да се доказва в частния бизнес”, каза кандидатът за кмет на Ботевград.  


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!