Кандидатът за кмет на Община Етрополе от листата на Национална републиканска партия даде това интервю за читателите на Етрополската секция на сайта botevgrad.com 


1. Представете се с няколко думи.
Казвам се Йордан Красимиров Гаврилов, роден съм в град София на 22.02.1988г. Завършил съм образованието си в град София инженер по очна оптика и оптометрия, измервателни уреди, производства и ремонт на оптични уреди. Произлизам от рода на семейство Гаврилови. Дядо ми е бил дълги години директор на гимназията в град Етрополе. По негово време тя е разширена и изградена с басейн, физкултурен салон, общежитие,ученическа столова до вида който е в момента. Баща ми е работил дълги години като началник рудник в р-к „Елаците Мед“, след което изпълнителен директор на пътно-строителна фирма. Майка ми започва като начална учителка в град Етрополе, след това продължава в София. Брат ми е студент по медицина втора година. В момента съм строителен предприемач в сферата на клас високо строителство, столични молове, офис сгради , и жилищни сгради.Същевременно се занимавам и в сферата на забавленията – ресторантьорство и нощни клубове.
Смятам да подобрим икономическата среда и инфраструктурата чрез привличане на нови инвеститори в град Етрополе.


2. Коя дума Ви описва най – точно като политик и като човек?
- Аз не се описвам като политик! Създадената в момента политическа обстановка, не позволява на продължим по изградения модел, а да изградим нов тип на управление с пряко участие на държавници.


3. Каква е разликата между политик и държавник?
Политиците са добре познатите ни модели на управление гледащи за себе си в частност за своята партия и защитаваща своите интереси, главната цел е усвояване на държавни средства и европейски средства в ползва на собственото си благо.
Държавника е човек издигнат от народа , да служи на народа да защитава неговите интереси и да осигури финансова стабилност.


4. Защо приехте номинацията? Кои бяха основните причини за решението Ви?
- След среща с движение за защита на гражданите възникнало след протестите през 2013 година, сформирано от будни граждани  от вече изчезналата средна класа в обществото, който се противопоставят на сегашното целенасочено унищожение на българския народ , неговата ценностна система, идеали и  традиции. Паралелно с Националното Движение като инструмент е създадена Национална Републиканска Партия за да може да започне поетапно изграждане и промяна на досегашният 25 годишен начин на управление станало нарицание на целенасочено ограбване на градове общини, евро средства и поетапно заличаване на българската нация. Зад Националната Републиканска Партия застават на 54 неправителствени организации.


5. Защо предпочетохте Етрополе, а не избрахте да се реализирате в София като специалист?
-Защото според мен, града има благоприятни условия за развитието на всякакъв вид отрасли туризъм, селско стопанство и родът ми произлиза от будни българи които никога не са позволили да бъдат подчинени и поробвани.
 
6. Изведете 5 най – сериозни проблема за Община Етрополе.
-. Спиране на без поголовното източване на Европейски средства и общинския бюджет целенасочено отклонявани, към фирми обвързани със само провъзгласили се грабители на Етрополе.
-Незаконното отсичане на горските масиви в Община Етрополе
-Обезлюдяването на град Етрополе в следствие на натиск върху инвеститорите и поетапно изтегляне на техните предприятия към по-големи градове, което поставя общината да разчита на единствения голям инвеститор р-к „Елаците Мед“.
-Нерегламентираното сметище и депо за строителни отпадъци по пътя за Бойковец и незаконната кариера за добив на плясък в местността „Драгостин“
-Не изграждането от общината възможност за реализация на млади кадри завършили своето образование в България и света.
7.С какво мислите да промените създадената ситуация в град Етрополе?
-цялостна ревизия на всички евро проекти и общински проекти в община Етрополе изпълнявани през последните 8 години, което ще се осъществени от вече създадена организация от „движение за защита на гражданите и държавата“ и“ Национална Републиканска Партия „ което разполага с екип от специалисти , които да изготвят експертна оценка и вложените в тях средства. При констатирани нарушения и несъответствия с документацията, да бъде потърсена отговорност на изпълнителя, възложителя на дадените проекти и обвързаните с тях служебни лица. За това е изготвен механизъм базиран на новата Европейска директива, че Европейското правосъдие и правозащитна система , може да бъде използвана паралелно с българската правосъдни системи във всяка една участващите от държавите в Европейският Съюз. Накратко всеки един гражданин и институция в България може да използва паралелно с българската правосъдна система,Системата на  Англия,  Германия, Франция и всички останали членки на Европейския съюз.
-Използването на другия създаден инструмент и позициите на участието на „НРП“ в Европейския съюз за участие в Европейски проекти, тъй като вече няма да се използва създадения начин за подаване на Евро проекти, чрез министерския съвет и възлагането им към общини  свързано с облагодетелстването им на група от хора. Този инструмент се базира на нововъведението на ЕС че всички ЕП ще бъдат възлагани от централата на Европейския Парламент намираща се в град София, в която има изградена група от хора които ще разпределят проектите на национално ниво базирано на населението на съответната община, нейните природни дадености и потребностите на населението в нея.
-Своеобразно имаме изградена на национално ниво програма, която ще стартираме пилотно в град Етрополе за съживяване на пустеещите села около града базирана на използването  преки финанси от пенсионно осигурителната система на Германия и Франция за настаняване в малки населени места с благоприятни климатични условия, плодородна земя на пенсионери. За които ще бъде осигурена благоприятни условия за живот, необходимите грижи за тях, което ще бъде финансирано с ежемесечно получаване за всяко едно от настанените лица обезпечено от съответния пенсионен фонд на държавата участник на проекта. Това е пряко финансиране необвързано със средства от ЕС а директно от самата държава.
-Възстановяване на земеделието в малките населени места чрез изграждането на био-ферми чрез използването на пречистени български плодове, зеленчуци и месо по патентована технология от един от членовете на НРП.
-Останалото сме го вмъкнали в проектна програма за мандат 2015-2019 год. В Брошура публикувана след интервюто .


8. На какво ще заложите в предизборната кампания?
- На гласа на пробуждащият се българин непримиряващ се с неприетата си чест, финанси  и надежда.


9. Как очаквате да завърши предизборната надпревара?
- без значение от резултата който ще се случи на 25, ние ще започнем пилотно в град Етрополе, програмата на Национално ниво на НРП за развитието на селските региони , каквото и да ни коства това.


10. До колко познавате Вашите опоненти?
- Моите опоненти базират своята кампания на вече изтъркани платформи без иновации в каквато и да е сфера. Те разчитат главно на Европейски пари за подобряване на инфраструктурата на град, което за мен един бъдещ кмет-държавник е негово неписано задължения да осигури подходяща инфраструктура и икономика за жителите на общината.


11. Какво е за Вас кметското място?
- Възможност за внедряване на иновации и друг начин на развитие на общината.


12. Кое ще е първото нещо, с което бихте се захванали ако днес седнете на кметския стол за един час?
- Да започна осигуряването на благоприятни условия за привличане на инвеститори и внедряване на новия тип проекти за България.


13. Каква е Вашата житейска философия?
-За да тръгне от някъде държавата първото нещо което трябва да се върне на хората е сигурността и надеждата, че някъде там в тунела има светлина  водеща към възкресяване на българския народ.


14. Какво е лично за Вас Етрополе?
- Един град в които трябва да се наблегне на реализацията на младите хора защото в тях е бъдещето не само на града а на цялата държава, същевременно с това да създам и отгледам в това малко китно градче и бъдещи мои деца.