Футболният отбор на Балкан завърши наравно - 1-1, в днешното си гостуване на лидера в класирането на Източната А ОФГ - ОФК Елин Пелин. До този момент тимът на домакините бе с пълен актив от 5 победи в изиграните 5 срещи.


На своя стадион футболистите на ОФК Елин Пелин първи откриха резултата в началото на второто полувреме. Малко по-късно обаче Балкан изравни за 1-1 с попадение на Ивайло Златев и мачът завърши при този резултат.


По време на цялата среща и двата тима имаха доста положения пред вратата на съперника, но си вкараха само по едно попадение. Съдията показа по един червен картон на състезатели на двата отбора, като за Балкан той бе на Васил Григоров. Като титуляр със зеления екип започна Мартин Кушев, но той получи разтежение и бе заменен още в 15-та минута.


Следващата среща на Балкан от първенството на Източната А ОФГ е на 24 октомври, когато гостува на Звездец Горна Малина. Това е отложената среща от първия кръг.


Преди това - на 21 октомври, Балкан ще гостува на ФК Пирдоп в среща от надпреварата за Купата на Аматьорската футболна лига.