БСП и Реформаторският блок подписаха споразумения, с което застават зад кандидатурата на Иван Гавалюгов за кмет на Община Ботевград.
От ефира на кабелна телевизия „Ботевград” Христо Якимов благодари на избирателите, които на местния вот подкрепиха кандидатурата му за кмет на Ботевград и ги призова да подкрепят с гласа си кандидата на ГДБОП за кмет на Ботевград – Иван Гавалюгов. Той съобщи, че на свое заседание, проведено на 26 октомври, Общинският съвет на БСП е взел единодушно решение да подкрепи кметската кандидатура на Иван Гавалюгов, без да му поставя каквито и да било условия.
„Считаме, че това е лицето, което може да донесе необходимата промяна на Ботевград и да поведе община към едно по-добро бъдеще”, каза адв.Христо Якимов.

Яница Иванова, която бе кандидат на Реформаторския блок за кмет на Ботевград, също изрази своят благодарност както към своите избиратели, така и към всички хора, които гласуваха за местна власт и на националния референдум.
По повод предстоящия балотаж, Яница Иванова заяви: „Балотажът в неделя е толкова важен, колкото бяха и самите избори на 25 октомври. Смятам, че заедно с всички мои поддръжници трябва да подкрепим кандидата за кмет на Ботевград Иван Гавалюгов с бюлетина №18. Защото неговата кауза - за смяна на статуквото и връщане на диалога в града, е обща.”.
Яница Иванова изрази несъгласие с коментарите, че Иван Гавалюгов щял да бъде кмет само на младите в общината. „Иван Гавалюгов уважава еднакво възрастните и младите хора Той ще бъде кмет на цялата община за разлика от други хора”, допълни тя. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!