Лукойл Академик започна участието си в турнира за Купата на ФИБА Европа с поражение. Българският тим водеше в резултата близо 30 минути, но се срина в последната четвърт при гостуването си на Енисей в сибирския град Красноярск и така отстъпи на местния тим с 68:75.


След като водеше след първите три части, в последната четвъртина настъпи срив в играта на шампионите. Успеваемостта в стрелбата секна, а баскетболистите продължиха лошата серия от третата част и така и не успяха да реализират от тройката през второто полувреме. Енисей поведе с 53:54 рано през заключителната четвърт и след това не изпусна лидерската позиция, за да стигне до победата със седем точки разлика - 68:75.


Филип Виденов и Желко Шакич бяха най-резултатни за Лукойл Академик с по 16 точки всеки. Чад Тимбърлейк остана с 11 точки и 8 борби, а Бранислав Ратковица се точете с 11 асистенции и 2 отнети топки, но не сполучи при нито една от петте си стрелби от игра.


Павел Спиридонов направи перфектно включване за Енисей от пейката и наниза 15 точки за 18 минути игра. Тони Тейлър остана с 14, а бившата колежанска звезда Ди Джей Кенеди приключи с 13 точки, 9 борби, 3 асистенции и 2 отнети топки.