Лукойл Академик претърпя първа загуба във втората фаза на турнира ФИБА Къп. Българският шампион отстъпи на руския ЕнисейКрасноярск със 71-92 като гост в мач от втория кръг на група Р. Българските шампиони изиграха доста слаб мач, в който изоставаха през цялото време, а в края руснаците направиха разликата над 20 точки. До момента българският отбор има победа и загуба, а в следващия кръг на 4-ти януари посреща холандския Донар Гронинген.


 Още в първите минути домакините поведоха в резултата и успяха да се задържат напред през цялата първа четвърт, макар че авансът им не беше голям. След нея те водеха с 22-15, а в началото на втория период Лукойл успя да стопи разликата само до точка. Енисей обаче отвърна с 12-3 и отново се откъсна напред, като на почивката водеше с 8 точки – 45-37. Разликата беше двуцифрена през повечето време от третата четвърт, но в края й българският отбор я намали за 8, продължавайки да гони съперника си. Домакините обаче останаха стабилни до края и запазиха комфортен аванс, без нито за момент да дадат шанс на Лукойл за приближаване и обрат.


 Лукойл Академик изоставаше в процента за стрелба за две точки – 38% срещу 62% на съперника. Стрелбата от тройката задържа отбора в мача три части – 53% срещу 33% на Енисей. Домакините спечелиха категорично борбата под коша – 50-28 и си подаде 20 срещу 9 асистенции.


 По 15 точки за българския отбор отбелязаха Дани Гибсън и Христо Захариев, а с 13 и 5 борби се включи Филип Виденов.


 За Енисей Владимир Пичкуров вкара 16 точки, а Алексей Вдзихалкин и Сюлейман Бреймо – по 15.