Във второто си домакинство този сезон Балкан постигна убеделна победа над Черноморец със 137-56 (38-16, 32-13, 37-13, 30-19). Това стана днес в Арена Ботевград в мач от 5 кръг на НБЛ.


Без някои основни играчи гостите от Бургас не можаха да окажат никаква съпротива на Балкан. Показателен за това е крайната разлика от 81 точки. Във всяка една от четирите части балканци вкараха по 30 и повече точки, като на полувремето резултатът бе 70-29, а след третия период - 107-42.


Седем баскетболисти на домакините вкараха по над десет точки. Най-резултатен бе Стоян Петков, който отбеляза 28 и направи и дабъл-дабъл, като овладя 14 борби под двата коша, от които 6 в нападение. Със 17 точки е Душан Цветкович, по 14 вкараха Мартин Маринов за 13 минути, Марко Бръкич за 14 минути игра и Васил Александров, Сет Джаксън добави 13, силно от пейката се включи Радослав Кочев с 12 точки, с 9 е Дурчев, по 8 имат Острев за 11 минути и Върбанов.


За Черноморец единствените двама с двуцифрен актив са Ростислав Тончев с 15 точки и Боян Тенев с 14.


Влада Вукойчич, треньор на Балкан: Знаехме, че сме по-класен отбор, бяхме и домакини, но въпреки това не очаквах да спечелим с толколкова голяма разлика. Развоят на срещата даде възможност да играят всички баскетболисти. Още от понеделник започваме подготовка за гостуването ни на Черно море. Там със сигурност ще играе и Брандън Фортънбъри, можех да го пусна още днес, но не рискувах.


Радостин Иванов, треньор на Черноморец: Бяхме без трима основни играчи, което се отрази лошо на играта ни. Заради заболяване не играха Константин Коев и Ерик Димитров, а през седмицата сръбският ни център Марко Янюшевич получи травма на една от тренировките. Надявам се те да са здрави за следващия ни мач, когато сме домакини на Ямбол.