Компанията  подкрепя младите енергетици на България

ЧЕЗ стартира инициатива в подкрепа на младите хора с интереси в областта на енергетиката, инфраструктурата, иновативното и творческо мислене - Академия за студенти. Компанията създава условия, техническа база, реална производствена и офис среда, предоставя енергийна експертиза, менторство и консултантска помощ за студенти и стажанти, насочени към реализация в енергийната професия и start-up компании.

Чрез ЧЕЗ Академия участниците ще развитият творческия си потенциал и ще придобият увереност за правилния избор на професия. Активната работа и реализацията на проектите от конкурса ЧЕЗ Иноватор за студенти ще доведе до гарантиране на летни стажове в компанията, стипендии, а за най-успешните и първото работно място. Целта на инициативата е създаване на възможности за професионална реализация и развитие в енергийния сектор на младите хора в България.

Първата сесия на ЧЕЗ Академия стартира на 26.11.2015 г.,  а в нея се включиха над 30 студенти. Младите хора бяха приветствани от Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, който им пожела успешен старт в ЧЕЗ Академия и да намерят своя път в живота и професията. „Очакват Ви интересни предизвикателства. Бъдете готови за тях чрез знанията и уменията, които ще придобиете тук при нас“, каза той.

Регистрацията за ЧЕЗ Академия продължава и може да се направи на е-mail: stajanti@cez.bg. Актуална информация може да се намери и на сайта на ЧЕЗ www.cez.bg.