Община Ботевград е обявила конкурси за директори на две детски заведения – ЦДГ „Слънце”, която се намира при болницата, и ОДЗ „Иглика” на ул. „Хаджи Димитър” в Ботевград. Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания: да са български граждани; да не са осъждани, да не страдат от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата; да не са лишени по съдебен ред от правото да упражняват учителската професия; да нямат наложени дисциплинарни наказания; да нямат прекратени договори като директори на детска градина или обединено детско заведение на основание чл. 328, ал. 1, т. 5 от Кодекса на труда и чл.330, ал. 2, т. 6 от Кодекса на труда; да имат завършено висше образование с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” по някоя от следните специалности: предучилищна педагогика, предучилищна и начална училищна педагогика и придобита професионална квалификация „учител” в детска градина; да имат не по-малко от три години педагогически стаж в детска градина или обединено детско заведение към датата на подаване на документите; да представят заедно с необходимите документи план-програма за развитие на детското заведение, за което кандидатстват; да познават законовата и подзаконовата нормативна база в образователната система и трудовото законодателство; да имат компютърна грамотност.


Необходимите документи за участие в конкурса са: заявление /по образец/ до кмета на общината за допускане до конкурс; документи за завършено висше образование; свидетелство за съдимост; професионална автобиография; документи за педагогически трудов стаж; медицинско свидетелство и медицинско удостоверение, че не се води на отчет в Психиатричен диспансер; декларация /по образец/, че не е лишен по съдебен или административен ред от правото да упражнява учителска професия.
Документите за участие в двата конкурса се подават в Център за информационно обслужване, който се намира на партера на общината, всеки работен ден от 8.30 до 12.30 часа и 13.30 до 17.30 часа в едномесечен срок от датата на обявление в местния печат.
/Уточнени: Обявите са публикувани в новия брой на „Ботевградски вести плюс”, който от днес е на пазара/.