Българският баскетболист Александър Везенков заяви, че е устремен да се докаже и да успее в "Барселона". Той обясни, че първият му месец при каталунците е бил много труден, но започва да свиква.

"Градът ми харесва. Едва ли има някой, който да си е тръгнал разочарован от него. Красиво е, топло и много чисто. Аз обаче съм тук, не за да разглеждам забележителности, да посещавам ресторанти и кафенета и да се забавлявам, а да докажа, че заслужавам да бъда част от велик баскетболен клуб като "Барселона". Животът ми е подчинен на баскетбола и на ежедневната упорита работа в залата", каза Везенков в интервю за bball.bg.

Състезателят допълва, че с всеки следващ мач се чувства все по-сигурен. "С всяка следваща седмица се усещам по-добре и по на мястото си. Всяка минута време за мен са 60 секунди работа".

Везенков е впечатлен от треньора Шави Паскуал и от отговора му на критиките след неуспешния минал сезон. "Мнозина на негово място биха затворили кръга от играчи, на които разчитат. Биха търсили бързи резултати, за да закрепят позициите си и да си спестят критиките. Той обаче ми дава път и за мен остава само да се старая да бъда на нивото, което отговаря на класата и на марката на "Барселона".

Българинът оценява като богатство възможността да се учи всеки ден от Паскуал. Определя го като човек на точността и детайлите. "Винаги подготвен, винаги с ясно изграден план за действие. В "Барселона" работим със страшно много тактически комбинации, може би са над 40-50 само в нападение, но Паскуал постоянно вкарва нови и нови елементи, не спира да променя играта ни и да ни усъвършенства."

Везенков се изказва ласкаво за звездата Хуан Карлос Наваро, но добавя, че е най-близък с Стратос Перпероглу.