Учениците от ТПГ „Стамен Панчев”, под ръководството на техните учители по български език и литература – Веселка Еремиева и Мариана Петрова, реализираха оригинална идея за Коледа. В продължение на месец те украсяваха коледните елхички в училище със свитъци, съдържащи мъдри мисли на популярни личности, фрагменти от текстове, които харесват, и пожелания, които отправят към своите учители и съученици.  Днес, в подходящо време, учители и ученици се събраха около „литературните” елхи, като едно голямо семейство, както отбеляза Соня Малинчева – директор на учебното заведение, за да прочетат съдържанието на свитъците. Проявата създаде празнично настроение и зареди всички с положителни емоции.


Учениците цитираха мисли на Оскар Уайлд  - „Нещо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено.”, „В днешно време хората знаят цената на всичко, но не знаят стойността на нищо.”, на Хулио Кортасар - „От всичките ни чувства надеждата е единственото, което не ни принадлежи. Надеждата принадлежи на живота.”, и на много други световноизвестни автори. 
Веселка Еремиева сподели пред наш репортер, че е изключително доволна от това, че учениците са възприели и подкрепили идеята за създаването на „литературни” елхички. Тя сподели още, че ще се радва, ако тази нова инициатива в училището се превърна в ежегодна традиция.