Местният парламент подкрепи решението на общинското ръководство за изменение на Подробен устройствен план /ПУП/ и Плана за регулация и застрояване /ПЗР/, чиято цел е обединяване на два имота, общинска собственост, в едни, върху който община Ботевград ще изгражда тренировъчна зала, хотел и паркинг до зала „Арена Ботевград”.

Филип Филипов заяви, че приветства тази докладна на общинското ръководство. Той изрази надежда, че зала „Арена Ботевград” ще започне да функционира ефективно. В тази връзка Филипов даде пример със спортната зала в Самоков. „Там хората са мислили преди да построят залата. По думи на кмета на Самоков, няма седмица, през която в тази зала да не се провеждат мероприятия. Но удобствата, които са създадени там - хотелски комплекс, тренировъчна зала за различни спортове, паркинг, позволяват да се генерират едни сериозни приходи за издръжка на спортното съоръжение. Без това нещо ние да го направим в Ботевград, нямаме никакъв шанс тази зала до я натоварим. Затова подкрепям това предложение”, каза съветникът.

Изказването на Филипов предизвика недоволство от страна съветниците от ОББО Йордан Йорданов и Георги Георгиев. Йорданов репликира, че залата в Самоков е построена за двойно повече пари, отпуснати от държавата. Георги Георгиев, видимо обиден от сравнението, което направи колегата му от ГЕРБ, напълно пренебрегна добрия тон, какъвто се изисква на подобен форум, и нагруби Филипов с думите: „Хора като Вас, които не са забили един пирон в тази община, могат само да дават акъл и да търсят кусури.”. Филипов поиска право на дуплика, но Георгиев побърза да отговори, че „дуплики от въздухари не приема”. Съветникът от ГЕРБ отвърна, че подобно поведение е неетично и срамно за един бивш кмет и настоящ общински съветник.

В крайна сметка всичките 29 съветници гласуваха единодушно предложението на общинското ръководство за създаване на нов урегулиран поземлен имот, необходим за бъдещите инвестиционни намерения на общината.