Първата контрола на футболния Балкан 1929 ще се играе в събота, 23 януари, но не като домакин на Ботев Враца, а като гост на мездренския Локомотив. Причината е, че тимът от Враца е предпочел същия ден да направи проверка с втория отбор на Лудогорец.


Участникът в Б група Локомотив Мездра започна подготовката си в началото на тази седмица. Старши треньорът Румил Жотев е събрал 25 футболисти. Сред тях са игралите през есента за врачанския Ботев защитник Георги Георгиев, нападателят Валдемар Стоянов и вратарят Георги Юсев. На проби в отбора са пристигнали четирима французи, доведени от мениджъра Бенжуди. Това са халфът Маламин Жаку и централният защитник Жулиям Кампос, които са от школата на Нант, а крилото Флориан Колин и нападателят Махамаду Шула идват от Монпелие. Сред започналите подготовка са и преотстъпеният от Левски вратар Николай Кръстев, както и завърналият се Георги Стоичков.


На първото занимание бе и Георги Бачев, за когото се смята, че може да изпълнява значима роля в управата на Локо Мездра.


Освен тази събота, Локомотив Мездра ще изиграе още една контрола с Балкан Ботевград. Предвижда се тя да бъде в края на следващата седмица.