Преди две седмици Шарон Друкер бе утвърден от Управителния съвет на федерацията по баскетбол за селекционер на мъжкия ни национален отбор. Израелският специалист получи тогава огромен кредит на доверие, като 7 от членовете гласуваха в негова полза, докато само един се изказа против и подкрепи другата останала кандидатура, тази на Любо Минчев. Президентът на федерацията Георги Глушков проведе няколко предварителни разговора с треньора на Макаби Ришон, като сам призна, че няма големи разминавания между двете страни и е въпрос единствено на утвърждаване на Друкер от УС, за да бъде провъзгласен за наследника на Георги Младенов.

Оказва се обаче, че не всичко е толкова изчистено, тъй като израелецът е отказал да подпише договора си с България при срещата с шефа на БФ Баскетбол. Глушков летя до родината на наставника миналата седмица, за да могат двете страни официално да обявят партньорството си. До парафиране от страна на Друкер обаче така и все още не се е стигнало, а причината не се крие във финансовата част, или пък в обсъжданите варианти за помощници, които да влязат в щаба му през лятото.

На този етап все още няма официална информация по темата, но според такава на „Тема Спорт”, израелецът се е разколебал да поеме националния ни тим, след като е разбрал, че няма да може да разчита на близнаците Деян и Калоян Иванови за битката със Словения, Украйна и Косово в края на август. Друкер е провел разговор с първия, който игра под негово ръководство 3 мача в Монтегранаро през пролетта на 2011-а. 29-годишният варненец за пореден път е дал да се разбере, че няма особено голямо желание да се връща в националния.

От федерацията продължават да опитват да го убедят да помогне за класиране на Евробаскет 2017, но към момента позицията на крилото остава непроменена. В резултат, самият Друкер вече не е толкова категоричен, че иска да води България в очертаващата се изключително тежка квалификационна група. До края на седмицата предстоят нови разговори по темата, като именно в близките дни трябва да стане окончателно ясно дали все пак треньорът на Макаби Ришон ще подпише своя договор за 1+1 години, или ще трябва да се търси спасителен пояс в лицето на Любомир Минчев.

„Тема Спорт”