От днес в ОУ "Васил Левски" - Ботевград  започнаха дните, посветени на патрона на училището. Традиционната седмица бе открита от директора на училището - Евгения Иванова, след което се състоя литературно-музикална програма, подготвена от учениците от 6 „а” клас с класен ръководител Радка Ангелова.

Тази година Ученическият съвет е предвидил разнообразни и интересни инициативи, даващи възможност всеки ученик да избере в коя от тях да се включи съобразно своите  възраст, интереси и талант.

Освен Тържествен час на класа, който ще се проведе във всяка паралелка, учениците ще могат да вземат участие и в редица състезания - за краснопис - в начален етап; рецитиране или написване на стихотворение, посветено на Левски; есе „За Апостола“ ; изготвяне на презентация; конкурс за рисунка „Аз рисувам Левски“, както и в спортните инициативи “Лъвски скок“, плуване и топка над въже.

В Седмицата е включена и съвместна  инициатива на училището с общинска библиотека „Иван Вазов“ , където на 17 февруари от 13.30 часа ще се проведе Час по литература, посветен на Апостола.

Отчитането на резултатите и тържественото закриването на седмицата ще бъде на 18 февруари 2016г. - в навечерието на деня за поклон и признателност пред паметта, подвига и примера на великия българин Васил Левски, съобщиха от ръководството на учебното заведение.