Гражданите, които имат данъчни задължения към община Ботевград, ще могат да ги плащат и в пунктовете на Изипей АД и Ипей АД срещу минимални такси, както и онлайн. В тази връзка общинското ръководство е провело разговори с представители на партньорските дружества и предстои сключване на споразумение между двете страни. Целта е гражданите на бъдат улеснени при плащането на налозите и да се подобри събираемостта от местни данъци и такси. Това съобщи зам.-кметът на общината Борис Борисов.


„Максимално бързо ще сключим договор и с Първа инвестиционна банка за поставяне на ПОС -терминал в касата на дирекция „Местни данъци и такси” и в касата, в която се събират таксите от административни услуги на общината, така че да не се налага на гражданите да носят необходимите суми в брой, а да плащат със своите дебитни или кредитни карти”, съобщи още той.  


Както вече сме информирали, Пепа Петкова спечели конкурса за директор на дирекция „Местни данъци и такси” към общината. Тя започва работа на 15 февруари. Борисов изрази надежда, че новият шеф също ще предприеме необходимите действия за събиране на просрочените задължения на физически и юридически лица към местната хазна.