Мъдреците казват, че човек има три източника на влечения - това са душата, разумът и тялото. Влечението на душата поражда приятелството. Влечението на ума поражда уважението. Влечението на тялото поражда желанието... А съединението на трите влечения поражда най-прекрасното нещо - Любовта!
На нея, любовта, бяха посветени и дните,предшестващи един от най-очакваните празници за младите хора – свети Валентин. Предпролетното настроение и ентусиазмът превзеха делничната скука и училищното фоайе грейна в разноцветни сърца. Последваха гласувания за влюбена двойка , мис Валентина и мистър Валентин и най-любим учител, изпращане на валентинки до любим приятел и учител . Проведен бе и благотворителен базар под наслов „От големите за малките с любов“, а в последния учебен ден от седмицата се организираха музикални междучасия . Призът „Двойка на училището“ бе спечелен от Генади Василев и Яна Пенкова . Мис Валентина и мистър Валентин станаха Цвети Живкова и Ценко Василев , а грамотата за „Любим учител“ тази година бе присъдена на госпожа Дияна Цацова – преподавател по география.
На различните аспекти на любовта бяха посветени и специални часове по философия. Учениците от горен етап участваха в анкета „Как можем и как НЕ можем да се заразим с ХИВ“ и в дискусия „Любов и рисково поведение“. На учениците бяха раздадени и здравно-информационни материали.
Всички дейности по случай Деня на влюбените бяха реализирани от участниците в Клуб“Вярвам в доброто“ - Стиляна, Соня, Александра, Полина, Силяна, Силвия, Даяна , Марина и Франческа с подкрепата на пед. съветник Петя Цекова и съдействието на фелдшер Галя Пешева, Татяна Кацарова - преподавател по философия и ръководството на училището.