В забързаните делници някак неусетно , като вода през решето, изтече още една година, изпълнена с радости, тревоги , очакване и сбъднати мечти. И отново сме на прага на един обичан , изпълнен с надежди и радост празник – Рождество Христово. Отново грейват елхите, грейват лицата, а сърцата тръпнат в очакване за случване на чудеса...  На това очакване бе посветено и тържеството, проведено в СОУ“Христо Ясенов“ под наслов „Рождество ни прави по-добри“.
„Ако повярваме на сентенцията, че животът е едно намигване на Вселената, то нашето тържество също ще бъде едно намигване -  миг от  „Часовете, които ни дават сила“ – с тези думи започна  спектакълът, сътворен от  ученици от II до VII клас, който  бе едно приказно потапяне в света на Рождественската  история , на доброто и красивото и уповести приключването на поредицата  от празнични събития в училището.
Пред публиката оживя вълшебството на Рождество, което преражда хората и прави всеки по-добър, по-виждащ и благодарен  дори за малките земни , житейски радости.
За чудесата, които  чакаме и  можем да изживеем,  разказаха учениците: от 5 а клас  Ради и Марин от 7 в, танцьори и певци от II до VIIклас  в училището.
Духът на Коледа се всели в сърцата на всички  – участници и гости, и заблестя в искриците бенгалски огън, възвестяващи  тържеството на Рождество.  Сътвореният миг от „Часовете , които ни дават сила“ бе резултат от вдъхновената работа на ръководителите на актьори, певци и танцьори – Петя Цекова, Калинка Пушкарова, Цветелина Овчарова, Петя Запрянова.


Текст: П.Запрянова, П.Цекова