Шефът на "Лукойл България" Валентин Златев обяви, че няма нищо общо с фирмите, участващи в обществената поръчка за довършването на автомагистрала "Хемус", за която премиерът Бойко Борисов обяви вчера от Прага.

"Нямам отношение към казуса със спряната процедура за автомагистрала "Хемус". Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към тези фирми. Не знам кой какво е правил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул – декларирам ясно и точно, че няма никакво отношение - фактическо, нефактическо и т.н., към тези две фирми", обяви днес Златев в Министерския съвет, където участва в среща с премиера Бойко Борисов, поискана от Конфедерацията на работодателите и синдикатите в България (КРИБ).

Просто Златев и Пеевски са удобни имена, заключи самият Златев.

В изказването си вчера премиерът посочи, че официално или неофициално върху тази процедура е имало съмнения и спомена имената на депутата Делян Пеевски и на Валентни Златев.

Според Златев днес въпросът не е бил обсъждан с премиера. "Да обсъждам някакви слухове, защото никъде не видях никакво доказателство, чух че имат съмнения някакви – какво да обсъждам", попита Златев.

По слухове никога не съм живял и няма да живея. Аз лично бих задавал други два въпроса. Как се прави поръчка при отсъствие на пари и къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от "Хемус"? Това са по-интересни въпроси, а не слуховете кой с кого е свързан, посочи Златев, цитиран от Агенция "Фокус".