От 11-ти до 13 март Международната организация „Изкуството да живееш” ще отпразнува своя 35-годишен юбилей с грандиозно културно събитие в индийската столица. Очаква се на фестивала да присъстват 3,5 милиона души от 155 страни.


 


Световният фестивал на културата ще отпразнува любовта, мира и разнообразието между народите чрез представяне на традиционни за всяка държава танци, музика, изкуство и кухня.


 


По време на 3-дневните празненства Делхи ще се превърне в сборен пункт на народи от цял свят, а самото събитието ще бъде открито от международно признатия посланик на мира и основател на „Изкуството да живееш”, Шри Шри Рави Шанкар.


 


Световният фестивал на културата има за цел да насърчи взаимното разбирателство между хора от различен произход, различни религии и националности, а с това и да отправи мощно послание, че целият свят е едно семейство. България има честта да бъде сред 15-те държави, избрани да изнесат своя собствена програма пред присъстващите на това грандиозно събитие.


Имаме уникалната възможност да покажем своята национална култура чрез традиционни танци на внушителната, голяма колкото 6 футболни игрища сцена на фестивала.