Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, организаторите от „Сдружение Азбукари“ пренасят празника изцяло в социалните мрежи.


На 3 март - Националния празник на България за шеста поредна година празникът „Пробуждане с хоро“ ще събере позитивната енергия на българите у нас и по света. Традиционната световна инициатива, посветена на Националния празник на България и организирана от „Сдружение Азбукари“ и „Единение Българи за България“, ще прехвърли своеобразен мост между сънародниците ни от всички точки на планетата. Хиляди нашенци ще играят хоро едновременно, за да покажат, че българският дух е жив.


Тази година, съпричастни с пандемичната обстановка, организаторите от „Сдружение Азбукари“ пренасят празника изцяло в социалните мрежи. В специално обръщение към всички българи у нас и по света те казват:


„Нека с още по-голяма инициативност, креативност, хъс и позитивна енергия сътворим заедно един страхотен вълнуващ онлайн спектакъл на 3 март! Да превърнем „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект! Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно за 6-та поредна година да протегнем един уникален мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е - вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата... или там, където ни заведе вашата изобретателност“.


Организаторите приканват всички българи да снимат клип, в който да се представят - кои са, откъде са, и да покажат как играят хоро. А също и да публикуват клиповете на фейсбук страниците на „Сдружение Азбукари“, на събитието „Пробуждане с хоро 2021“ и на собствените си профили.


„Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина - се казва още в обръщението на „Сдружение Азбукари“. - Нека покажем, че в тези времена на изпитания ние, българите имаме още по-голяма нужда от Единение. С поведението ни на този ден, ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности у нас и в чужбина уважават традициите си и имат национално уважение и гордост. Нека залеем българската секция на фейсбук с живи, вдъхновяващи и заредени с настроение и позитивна енергия видеа на българи, играещи хоро!“.


Ог „Сдружение Азбукари“ отправят покана към всички българи, където и да се намират, да излъчат силен положителен импулс, за да покажат на света очарованието на образа ни, будил възхищение у мнозина през хилядолетията. „Хорото е магически ритуал и вълшебен лек срещу всякакви вируси и болести“, казват още инициаторите на най-мащабния родолюбив празник.