Ботевградският лекоатлет Христо Колев продължава да печели отличия от международни състезания при ветераните. На проведената в края на миналата седмица в Букурещ Балканиада в зала той завоюва три медала - един златен и два сребърни.


Шампионската титла Христо Колев грабна в бягането на 800 м във възрастовата граница до 55 години. Той пробяга разстоянието за 2:23.42 мин, което е рекорд на балканските шампионати. Любопитно е, че неговото време е по-добро от това на победителя при мъжете до 50 г. Втори е сърбинът Мирко Минич с 2:23.52, с бронз е представителят на Турция Ертекин Явуз. За участие в дисциплината се бяха записали 13 участници, стартираха 9.


В бягането на 1500 м в залата, носеща името на голямата румънска атлетка Лиа Манолиу, Христо Колев и сърбинът Минич си размениха местата на почетната стълбичка. Тук победи Минич с 4:48.54, Христо остана със среброто с време 4:49.18, трети отново е турчинът Явуз. Тук стартираха 11 състезатели.


Втория сребърен медал Христо Колев завоюва за България в щафетата 4 х 1 обиколка заедно с Мандев, Езекиев и Петков. Първи е Румъния, трета щафетата на Турция.