Неведнъж Иван Лилов е показвал, че носи голямо сърце. Докато играеше в родния Балкан, 196-сантиметровият гард непрекъснато ни изненадваше със своите благородни инициативи, а ето какво предизвикателство отправя сега той на 1,700 км. от България чрез своята фейсбук страница: 


Идва краят на сезона, с което и времето за равносметки. Аз изпълних целта си, а именно да извървя крачка напред в развитието и кариерата си. Иска ми се обаче, още малко да надградя и затова си поставям нова цел: да завърша на първо място по процент от стрелба от тройката в редовния сезон на лигата. За справка: в момента съм трети с 42%, а водачът е с 44%.


 
Ако не постигна целта си, ще даря определена сума пари за благотворителност. Да направят същото предизвиквам трима от безспорно най-добрите баскетболисти в Европа, които са мои добри приятели и примери за подражание, а именно:



1. Александър Везенков ( Барселона);
2. Римантас Каукенас (Реджо Емилия);
3. Филип Виденов (Лукойл Академик)


 
Ако постигна целта си, ще даря 10% от тази сума + по още 10% до достигане на 100% за всеки, който ме последва.
Всичко, което трябва да направите, приятели, е:



1. Да си поставите цел;
2. Да определите каузата и сумата, която ще дарите; 
3. Да номинирате три благородни личности, които да ни последват;
4. Да изпълните схемата на даряване;
5. Да ме отбележите в посветената на предизвикателството публикация, за да генерирате своите 10% от моето дарение.



Със сигурност всеки от нас има какво още да желае от себе си и какво по-хубаво от това, да се мотивираме с благотворителна кауза? С мен ли сте, Филип, Римантас и Александър? Ако не завърша като водач в класацията по процент на стрелба от тройката, след последния ни мач от редовния сезон, който е на 23-и април, ще даря 1000лв. на Мариета Петкова от Велико Търново, която се бори с рака от доста време! Стискам палци за бързото й оздравяване!