Иван Лилов, който досега игра в отбора на Киети от Източната Серия А2, ще продължи сезона в тима от Западната Серия А2 Латина. Тимът на Киети, за който българският национал изигра 20 мача със средно по 32.40 минути и за който има средно по 15.7 точки, 3.8 борби,  2.4 асистенции и 1.5 отнети топки, изпълни целта си за оставане в Серия А2.


Новият тим на Лилов - Латина, има цел да се класира за плейофите в първенството. Треньорът Франко Граменци привлече българския баскетболист, тъй като Латина бе сполетян от кадрови проблеми, главно заради контузията на американския център Уилям Мозли. Освен Лилов, в състава бе привлечено и 200-см крило Янде Фал, който е сенегалец с италиански паспорт. В момента тимът е на 11-то място в Серия А2 Запад с 12 победи и 15 загуби.


Пълното име на новия тим на Иван Лилов е La Benacquista Assicurazioni Latina Basket. Играе домакинските си мачове в зала за 2500 зрители. В състава му са още двама чужденци - американското крило Чейс Стенбек и хърватинът  Иван Новачич.


Латина е главният град на едноменната провинция, която се намира в областта Лацио. Намира се на 80 км южно от столицата Рим.