Община Етрополе взе участие в XVI–тото Международно туристическо изложение „Културен туризъм 2019“, което се проведе в двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старопрестолния град Велико Търново.


Десетки общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации бяха също част от международната туристическа борса.
Туристическото изложение дава възможността на изложителите да представят своите най-атрактивни и интересни дестинации за посещение. То  се провежда със съдействието на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”, а домакин на форума е Община Велико Търново.    
Туристическата борса беше открита от г-жа Николина Ангелкова – Министър на туризма, която отправи приветствие към организаторите, участниците и многобройните гости. Специален гост бе Кубрат Пулев, който получи специална награда "Посланик на туризма“. Почетният плакет бе връчен от Министъра на туризма Николина Ангелкова за участието на Пулев като рекламно лице във видеоклип на кампанията "Година на вътрешния туризъм".
За поредна година Община Етрополе участва със самостоятелен щанд, който бе посетен от стотици хора. Представен бе най-новият каталог на Етрополе от 2019 година, който съдържа информация за туристическите забележителности, културните мероприятия, места за настаняване и контакти с тях. Щандът на Етрополе бе посетен от Николина Ангелкова – Министър на туризма, Даниел Панов – Кмет на Община Велико Търново и Кубрат Пулев.
Международната туристическа борса е отличен шанс за всички български общини да презентират своето историческо, архитектурно и нематериално културно наследство.


Текст и снимки: Община Етрополе