Кампанията на общината „За по-чист и зелен Ботевград” намери отзвук и сред учениците в града. По собствено желание младите хора решиха да се захванат с пребоядисването на пейките в обществените градинки. Вчера учениците от 8 „а” клас на ПГТМ „Христо Ботев” и техният ръководител Петя Петрова боядисаха беседката и пейките в градината при паметника на Христо Ботев в центъра на града.
Днес пък, по идея на ръководството на БКС, ученици от ОУ „Св. Кирил и Методий” – Ботевград, посещаващи СИП – Изобразително изкуство, както и възпитаници на Школа по изобразително изкуство „Хармония”, рисуваха върху пейките в градския парк. Хубавата инициатива бе осъществена под вещото ръководство на техните учители по рисуване Димитринка Томова и Станислава Комитска. Творческата задача бе изпълнена с голямо желание и се превърна в истинско забавление за всички участници в проявата. Върху пейките се появиха приказни герои, цитати от любими книги, пейзажи, цветя и ефектни цветни композиции, които разведряват обстановката в парка, внасяйки свежест и настроение.
Разноцветните бои, ръкавици и всичко необходимо за боядисването на пейките бе осигурено от общинско предприятие БКС. Общинската структура осигури и превоз на учениците от училището до парка.