В ход е изпълнението на етапи 3 и 4 от проекта за реконструкция на Градския парк.


Оптимистичният вариант на Общината е двата етапа да приключат до есента на тази година. Както вече Ви информирахме, преди две седмици бе сключен договор между Община Ботевград и фирмата-изпълнител - ЛКС ООД, на стойност 741 508,94 лева без ДДС. Средствата са предвидени в местния бюджет за 2020 г. 


Проектът на реконструкцията на градския парк – етапи 3 и 4, предвижда изграждането на скейт парк върху площ от 350 квадратни метра. Той ще бъде разположен в югоизточната част. Фирмата, проектант на скейт-паркове, е представила няколко варианта за разполагането на различни съоръжения.


От Община Ботевград предвиждат да направят презентация, на която да поканят младежи и да чуят тяхното мнение по предложените варианти. Идеята е в крайна сметка Общината да се съобрази с желанията на младите хора в Ботевград. Заради извънредното положение презентацията, която е била предвидена за март, ще се проведе най-късно през юни, когато се очаква да паднат забраните за провеждането на публични събития на закрито.


До скейт-парка ще има и площадка за фитнес на открито, чиято площ е 100 кв/м. Атракцията за децата на Ботевград ще бъде въжен парк, който също се проектира специално за зелената зона до сегашната площадка с циментовите скулптури на животни. В тази част на парка предстои изграждането и на още една детска площадка по индивидуален тематичен проект, съобразен с терена.