Пенсионер от Великобритания вярва, че е съставил най-пълното родословно дърво в света, проследявайки 9390 свои близки, в това число и трима крале, пише в. "Сън".

76-годишният Рой Блекмор е посветил 28 години и 20 000 лири на изготвянето на родословното си дърво и се е върнал 1500 години назад във времето в търсене на своите корени.

Мъжът започнал да работи над проекта през 1980 г., което означава, че през по-голяма част от времето не е имал възможността да си помага с Интернет. Блекмор посвещавал по пет часа на ден на своето хоби.

Сред предшествениците на британеца, който още като дете останал сирак, са Алфред Велики, Уилям Завоевателя и Хуго Капет.

Рой Блекмор е успял да проследи 45 поколения, стигайки до предшествениците си от рода Седрик от 500-та година. Сред по-интересните сродници, на които попаднал мъжът, са каубои, войници, сражавали се в Гражданската война в САЩ, фермери и дори ексцентричен монах.

Британецът от Тонтън признава, че за него едно от най-шокиращите открития се е оказало родството му с Алфред Велики.

"Интересът към родословието ми се събуди, когато като малък останах сирак. Тогава започнах да търся всякаква информация за семейството си. Понякога удрях на камък, но не се отказвах, защото установих, че винаги има обиколен път. Можех дори да продължа да издирвам френските си роднини, но реших да спра дотук. Внуците ми не се интересуват особено от произхода си, но като пораснат, съм сигурен, че ще искат да научат повече за семейството", споделя Рой Блекмор.

Британецът допълва, че през всичките му години на пътувания и търсения, съпругата му Сигрид, днес на 77 години, е запазила спокойствие и го е подкрепяла.

Генеалогът Ник Барат, който води шоу по Би Би Си, смята, че постижението на Блекмор е истински рекорд. "Да издириш близо 10 000 свои роднини е нещо наистина уникално и невероятно", казва специалистът.